Pánikbetegség: a reiki segíthet meggyógyulni!

Pánikbetegség: a reiki segíthet meggyógyulni!

Egyre több embert érint, nőknél kétszer gyakrabban fordul elő és a teljes népesség 2,5%-a szenved tőled tőle. Ez a pánikbetegség, mely sokak életét keseríti meg és a szorongással járó pszichés problémák közé sorolható be. Az egyénre a pánikroham során időről időre hirtelen rátörő intenzív félelem tör rá, melyet képtelen kontrollálni, sok esetben nincs is tudatában pontosan mi történik vele. A pánikbetegség ezen jellemzője bárhol és bármilyen időszakban jelentkezhet függetlenül attól, hogy az illető társaságban, egyedül, nyilvános helyen vagy otthon tartózkodik. Szerencsére a pánikbetegség kezelhető és sok esetben gyógyítható betegség, melyre tapasztalatok szerint igen pozitívan hat a reiki terápia, mely segít elengedni ezt az állapotot.

A pánikbetegség jellemzői és tünetei

Noha a pánikbetegséget sok esetben a stresszre és rossz idegállapotra fogják, ez nem mindig állja meg a helyét. Általában váratlanul kezdődik és körülbelül 10 percnél kevesebb idő alatt eléri az intenzitás maximumát és általában további 30 percig tart, amíg enyhülnek a tünetek, melyek közül az alábbiak a leggyakoribbak:

 • egyre romló és elviselhetetlenné váló közérzet
 • gombóc érzés a torokban, mely nyelési nehézséggel társul
 • gyengeség
 • görcs a hasban, nyomás a mellkasban
 • nem szokásos fejfájás
 • szédülés, émelygés, hőhullám
 • menekülési kényszer
 • kontrollálatlan pánik, mely sok esetben halálfélelembe csap át
 • légszomj és fulladás érzete
 • szapora szívverés, melynek nincs külső oka
 • reszketés, hidegrázás vagy éppen intenzív izzadás

A pánikbetegség háttere és lehetséges okai igen sokfélék lehetnek.

Egy cikk szerint a húsban lévő stressz és félelem hormon is közrejátszik a pánikroham kialakulásában. Az állatok a vágóhídon ugyanis halálfélelmet élnek át, ahogy tanúi saját fajtársaik leölésének, mielőtt maguk is sorra kerülnek. Ezalatt saját húsukba ürítik minden stressz és félelem hormonjukat, mely így bekerül a saját húsukba és annak elfogyasztásával közvetlenül az emberre is hat.

Természetesen különböző lelki okok is lehetnek a háttérben.

Ilyen lehet a haláltól való félelem, mely a veszteségtől való félelmet szimbolizálja. Ha valaki túlságosan kötődik bizonyos dolgokhoz és görcsösen fél azok elvesztésétől, ez tudattalan pánikrohamként jelenhet meg az illető életében.

Ahogy szintén faktor lehet a nem megfelelő stresszkezelés. Akik nem képesek hatékonyan megküzdeni a saját problémáikkal, képtelenek önmaguk véleménye mellett kiállni, ezzel erős belső stresszes állapotot hoznak létre, mely megnöveli a pánikbetegség kialakulásának tényezőjét.

Szintén kockázatot rejt magában a felborult érzelmi egyensúly és a pszichés konfliktus is. Amikor egy személy nem képes kijönni egy negatív élethelyzetből vagy folyamatos megoldatlan párkapcsolati/baráti/családi konfliktusokkal néz szembe, melyet nem tud kezelni, akkor hosszútávon a psziché számára a pánikbetegség egyfajta menekülési útvonalként jelenik meg.

Miért segít a reiki pánikbetegség esetén?

Eltérően a gyógyszeres kezeléstől, mely a tüneteket igyekszik csillapítani(elnyomni), addig a reiki terápia során a gyökér ok kezelése történik, mely egyaránt hat a testre és az elmére is. A kezelés alatt a kliens egy mély ellazult és biztonságosnak megélt állapotba kerül, mely hatékonyan támogatja a gyógyulási folyamatot. Az energetikai kezelés segít feloldani a nem tudatos negatív tudati mintákat, félelmeket is. Azok felszínre kerülésével azokkal tudatos munka végezhető, így a páciens maga győzi le a korlátait, melyek a pánikbetegségéhez vezettek.

Amanda Jayne tapasztalata szerint pánikbetegség esetén jótékony hatású a reiki kezelés, mely hozzásegít a gyógyuláshoz. A terápia során előfordulhat, hogy különböző kellemetlen érzések jöhetnek fel, amik bár jelen vannak a testben, nincsenek a felszínen – akárcsak a byosen (toxinok felhalmozódása).

Ez normális és a helyes döntés az, hogy ilyen esetben folytatni kell a kezelést még akkor is, ha kényelmetlen érzéseket hoz elő. Ilyen esetben, mennél több reikit kap a kliens, annál jobban fog javulni az állapota és csökkenni fognak a tünetek. Olyan ez, mint amikor felkeveredik az iszap a patakmederben. Abban az esetben, ha valaki abbahagyja a kezelést, lehet hogy ezek a feljövő érzések elmúlnak, de a testben továbbra is tárolódik és amikor egy stresszes helyzetbe kerül az illető, újra intenzíven fog előjönni.

Így, ha valaki terapeutaként pánikbetegséget kezel, érdemes a fenti magyarázatot elmondani. És ahogy tisztul a byosen a testben úgy fognak csökkenni a kellemetlen érzetek a mindennapok során. Amanda a pánikbetegségre egyaránt javasolja mind a fizikai, mind a mentális kezelést (seiheki) ideálisan kombinálva 45-45 perc időtartamban. Tapasztalata szerint a fizikai kezelésnél érdemes a fejre és a mellkasra fókuszálni, míg a mentális kezelésnél a pánikbetegséget mint szokást kezelni.

Szintén javasolható a páciens részére a reiki megtanulása és az önkezelés végzése. Érdemes azonban előtte pár kezelést végezni, ezzel megelőzendő, hogy bármilyen félelme legyen a kezeléssel vagy a behangolással kapcsolatban. Ugyanis semmilyen rossz nem történhet a kezelés és a reiju alatt és annak eredményeképpen. Egyszerűen csak jobban megnyílik és több energiát kap az illető, amely korábban is áramlott, csak most ez a könnyebbé és simábbá válik.

Segíthet a Gassho meditáció gyakorlása is, mely a légzés figyelésén keresztül ellazítja annak gyakorlóját. Belélegezve az orron át, a figyelmet levíve a tanden pontra (köldök alatt 2-3 cm-re) érezhetővé válik, hogy az energia szétterjed a testben. Majd a kilégzéssel az energia kilép a tenyereken, ujjakon, lábfejen, lábujjakon keresztül. Ez nyugtató hatással lesz a pánikbeteg részére.

Aki tehát ilyen problémával küzd érdemes a probléma gyökeréig leásni és jó szívvel ajánlható a reiki terápia is, mely sok embernek segített már ezen állapoton túllendülni.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36 70 414 0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

 • 2020. április 18-19. (Szo-V)
 • 2020. május 2-3. (Szo-V)
 • Helyszín: AUM Jógaközpont PEST – Budapest, VII. ker.

KÖVESS ENGEM

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Scroll Up
Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!