Egyre több embert érint, nőknél kétszer gyakrabban fordul elő és a teljes népesség 2,5%-a szenved tőled tőle. Ez a pánikbetegség, mely sokak életét keseríti meg és a szorongással járó pszichés problémák közé sorolható be. Az egyénre a pánikroham során időről időre hirtelen rátörő intenzív félelem tör rá, melyet képtelen kontrollálni, sok esetben nincs is tudatában pontosan mi történik vele. A pánikbetegség ezen jellemzője bárhol és bármilyen időszakban jelentkezhet függetlenül attól, hogy az illető társaságban, egyedül, nyilvános helyen vagy otthon tartózkodik. Szerencsére a pánikbetegség kezelhető és sok esetben gyógyítható betegség, melyre tapasztalatok szerint igen pozitívan hat a reiki terápia, mely segít elengedni ezt az állapotot.

A pánikbetegség jellemzői és tünetei

Noha a pánikbetegséget sok esetben a stresszre és rossz idegállapotra fogják, ez nem mindig állja meg a helyét. Általában váratlanul kezdődik és körülbelül 10 percnél kevesebb idő alatt eléri az intenzitás maximumát és általában további 30 percig tart, amíg enyhülnek a tünetek, melyek közül az alábbiak a leggyakoribbak:

 • egyre romló és elviselhetetlenné váló közérzet
 • gombóc érzés a torokban, mely nyelési nehézséggel társul
 • gyengeség
 • görcs a hasban, nyomás a mellkasban
 • nem szokásos fejfájás
 • szédülés, émelygés, hőhullám
 • menekülési kényszer
 • kontrollálatlan pánik, mely sok esetben halálfélelembe csap át
 • légszomj és fulladás érzete
 • szapora szívverés, melynek nincs külső oka
 • reszketés, hidegrázás vagy éppen intenzív izzadás

A pánikbetegség háttere és lehetséges okai igen sokfélék lehetnek.

pánikbetegségEgyes elgondolások szerint a húsban lévő stressz és félelem hormon is közrejátszik a pánikroham kialakulásában. Az állatok a vágóhídon ugyanis halálfélelmet élnek át, ahogy tanúi saját fajtársaik leölésének, mielőtt maguk is sorra kerülnek. Ezalatt saját húsukba ürítik minden stressz és félelem hormonjukat, mely így bekerül a saját húsukba és annak elfogyasztásával közvetlenül az emberre is hat.

Természetesen különböző lelki okok is lehetnek a háttérben.

Ilyen lehet a haláltól való félelem, mely a veszteségtől való félelmet szimbolizálja. Ha valaki túlságosan kötődik bizonyos dolgokhoz és görcsösen fél azok elvesztésétől, ez tudattalan pánikrohamként jelenhet meg az illető életében.

Ahogy szintén faktor lehet a nem megfelelő stresszkezelés. Akik nem képesek hatékonyan megküzdeni a saját problémáikkal, képtelenek önmaguk véleménye mellett kiállni, ezzel erős belső stresszes állapotot hoznak létre, mely megnöveli a pánikbetegség kialakulásának tényezőjét.

Szintén kockázatot rejt magában a felborult érzelmi egyensúly és a pszichés konfliktus is. Amikor egy személy nem képes kijönni egy negatív élethelyzetből vagy folyamatos megoldatlan párkapcsolati/baráti/családi konfliktusokkal néz szembe, melyet nem tud kezelni, akkor hosszútávon a psziché számára a pánikbetegség egyfajta menekülési útvonalként jelenik meg.

Miért segít a reiki pánikbetegség esetén?

Eltérően a gyógyszeres kezeléstől, mely a tüneteket igyekszik csillapítani(elnyomni), addig a reiki terápia során a gyökér ok kezelése történik, mely egyaránt hat a testre és az elmére is. A kezelés alatt a kliens egy mély ellazult és biztonságosnak megélt állapotba kerül, mely hatékonyan támogatja a gyógyulási folyamatot. Az energetikai kezelés segít feloldani a nem tudatos negatív tudati mintákat, félelmeket is. Azok felszínre kerülésével azokkal tudatos munka végezhető, így a páciens maga győzi le a korlátait, melyek a pánikbetegségéhez vezettek.

Get-Rid-of-Panic-Attacks-Step-5Amanda Jayne tapasztalata szerint pánikbetegség esetén jótékony hatású a reiki kezelés, mely hozzásegít a gyógyuláshoz. A terápia során előfordulhat, hogy különböző kellemetlen érzések jöhetnek fel, amik bár jelen vannak a testben, nincsenek a felszínen – akárcsak a byosen (toxinok felhalmozódása).

Ez normális és a helyes döntés az, hogy ilyen esetben folytatni kell a kezelést még akkor is, ha kényelmetlen érzéseket hoz elő. Ilyen esetben, mennél több reikit kap a kliens, annál jobban fog javulni az állapota és csökkenni fognak a tünetek. Olyan ez, mint amikor felkeveredik az iszap a patakmederben. Abban az esetben, ha valaki abbahagyja a kezelést, lehet hogy ezek a feljövő érzések elmúlnak, de a testben továbbra is tárolódik és amikor egy stresszes helyzetbe kerül az illető, újra intenzíven fog előjönni.

Így, ha valaki terapeutaként pánikbetegséget kezel, érdemes a fenti magyarázatot elmondani. És ahogy tisztul a byosen a testben úgy fognak csökkenni a kellemetlen érzetek a mindennapok során. Amanda a pánikbetegségre egyaránt javasolja mind a fizikai, mind a mentális kezelést (seiheki) ideálisan kombinálva 45-45 perc időtartamban. Tapasztalata szerint a fizikai kezelésnél érdemes a fejre és a mellkasra fókuszálni, míg a mentális kezelésnél a pánikbetegséget mint szokást kezelni.

Szintén javasolható a páciens részére a reiki megtanulása és az önkezelés végzése. Érdemes azonban előtte pár kezelést végezni, ezzel megelőzendő, hogy bármilyen félelme legyen a kezeléssel vagy a behangolással kapcsolatban. Ugyanis semmilyen rossz nem történhet a kezelés és a reiju alatt és annak eredményeképpen. Egyszerűen csak jobban megnyílik és több energiát kap az illető, amely korábban is áramlott, csak most ez a könnyebbé és simábbá válik.

Segíthet a Gassho meditáció gyakorlása is, mely a légzés figyelésén keresztül ellazítja annak gyakorlóját. Belélegezve az orron át, a figyelmet levíve a tanden pontra (köldök alatt 2-3 cm-re) érezhetővé válik, hogy az energia szétterjed a testben. Majd a kilégzéssel az energia kilép a tenyereken, ujjakon, lábfejen, lábujjakon keresztül. Ez nyugtató hatással lesz a pánikbeteg részére.

Aki tehát ilyen problémával küzd érdemes a probléma gyökeréig leásni és jó szívvel ajánlható a reiki terápia is, mely sok embernek segített már ezen állapoton túllendülni.

 

Tetszett a cikk? Tégy már ma a belső harmóniád megteremtéséért!

Ajándék ebook a reikiről

Töltsd le ezt az ingyenes minikönyvet, mely lerántja a titkot a reikit övező legendákról!

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről.

Szerezd be most!

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.

Töltsd le az ingyenes segítő anyagokat és az ajándék meditációt!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

 

Név:
Adatkezelési szabályzatot elfogadom.
Beleegyezem a hírlevelek fogadásába.

Köszönöm az érdeklődésed! Az ingyenes tájékoztató anyagot hamarosan megtalálod a postafiókodban.