A változás szükségességéről

A változás szükségességéről

Rengeteg mindennel kapcsolatban lehet zúgolódni az életünk folyamán. Például elégedetlenkedhetsz a körülményeiddel, azokkal az eseményekkel, melyben éppen részese vagy. Amit azonban igazán képes vagy változtatni, azt Önmagadban kell keresned. A kívül jelen lévő helyzetek hibáztatása helyett felvállalni a felelősséget nem mindig egyszerű, de az az egyetlen lehetőség arra, hogy változtass a beragadt élethelyzeteken.

Sokszor előfordul, hogy a külső és belső változás, átformálódás már régóta zajlik, de sokszor erőteljessége miatt nem érted meg rögtön, mi is történik valójában. Más esetekben pedig olyan észrevétlenül zajló változások történnek, melyek alig érik el a tudatosságod szintjét, így azt alig érzékeled.

Ilyenkor felteheted azt a költői kérdést, hogy mi zajlik a világban és mi történik velem? Az élet maga a változás. Kétszer nem tudsz ugyanabba a folyóvízbe lépni. Az emberiség tudatosságának fejlődésével a külső világ is átalakul. Ez az átalakulás egyéni szinten sokszor azért nehézkes, mert ragaszkodsz a megszokott mintához, jól megszokott dolgaidhoz. Másrészt a változással járó bizonytalanságon, rendezetlenségen nem egyszerű keresztül menni.

Azt is tapasztalhatod a mindennapok során, hogy egyre gyorsabban peregnek a percek, rohan az idő, túl sok impulzus ér, amit nem tudsz feldolgozni. Kevés az idő ahhoz, hogy minden dolgoddal időben végezzél. Ilyenkor állj meg néhány percre és döntsd el mi fontos és mi nem, mi segít az életben, mi hátráltat, milyen változások támogatják az életed, mi az ami akadályoztat. Ezzel hozzájárulsz, hogy tudatosabban éld az életed, mely végső soron a rezgésszinted emelkedésével is jár.

Ahogy egyre tudatosabbá válsz és egyre nagyobb szellemi erővel rendelkezel, észreveheted, hogy rövidebb idő alatt válhatnak valóra a vágyaid, ötleteid, de ugyanígy a negatív gondolatok is hamarabb testet öltenek. Ezért egyre fontosabb, hogy kontrolláld az elméd és tudatában legyél minden gondolatnak, minden kimondott szónak. Ugyanis nem túlzás azt mondani, hogy minden az elméből indul és egyszer magként kihajt és megvalósul és visszahat rád. Ez a karma törvénye. Lehet nem hiszel ebben, vagy nem látod az összefüggést. A visszahatás nem mindig azonnali, lehet csak évek múlva tudod meg anno mit vetettél el.

Ahogy egyre tudatosabbá válsz és képes vagy hibáid kijavítani, a gondolatok és azok megvalósulása között egyre kevesebb idő fog eltelni.  Így magad fogod kézzel foghatóként tapasztalni a gondolataid és érzelmeid alkotó erejét. Mennél jobban fókuszálsz, mennél jobban beleéled magad annál gyorsabban eléred. Ez azzal is jár, hogy kénytelen leszel felelősséget vállalni önmagadért és a világért.Végül tapasztalataid fogják igazolni azt, amiről most még csak olvasol.

A változás kulcsa Te önmagad vagy, azáltal, hogy felismered a problémáid és tudatosan változtatsz az eddigi szokásokon, melyek elindítanak a kilábalás és a megoldás felé.

Légy tehát a saját életed teremtője azáltal, hogy eldöntöd miben hiszel, mit gondolsz, és életed különböző eseményeire milyen érzelmi állapottal hangolódsz rá. Szemlélőként tekints napról-napra azokra az eseményekre, melyek történtek veled. Lásd meg egyaránt a pozitív és a negatív történéseket. Előbbiekért légy hálás. Ha megbántottak kérdezd meg magadtól, ez téged miként érint téged, majd bocsáss meg épp úgy, ahogy őszintén bánd meg, ha te bántottál meg valakit és törekedj arra, hogy legközelebb jobban odafigyelsz.

Meditációban élesen megtapasztalhatod, hogy ami napközben csak a tudatosság felszínét érinti az ebben a lecsendesült tudatállapotban ott áll előtted erőteljes mivoltában. Ilyenkor a külső világ történései elmédben hullámzik és visszatér hozzád elmosódva a belső és külső határ között.  Hosszú tehát az út a önmagad megértéséig és elfogadásáig, ami végül arra ösztökél, hogy teljes mértékben felvállald a felelősséget önmagadért. Keményen kell azon munkálkodni, hogy a külvilágban azt lásd, amire igazán vágysz.

Kezdd el ezt a kemény belső munkát még ma: formáld át érzelmeidet, gondolataidat, hiedelmeidet, engedd el a régi sérelmeket, bocsáss meg önmagadnak és másoknak a sértésekért, ha nem úgy reagáltak, ahogyan azt te elvártad, ne marcangold önmagad az elszalasztott alkalmakért. Nem más ez a folyamat, mint önmagad megismerése és átalakítása.

„Aki másokat ismer, okos,
aki magát ismeri, bölcs.
Aki másokat legyőz, erős,
aki önmagát legyőzi, hős..”

(Lao-Ce)

Egyedül csak a tudat megtisztítása és a mély önvizsgálat az, amitől eredményt várhatsz. Formáld át az életed belülről kifelé haladva! „Légy te a változás, amit a világban látni kívánsz.” – mondta Gandhi. Ez mottó tükrözi igazán tudatos élet lényegét. A szükséges hozzávalók: nyitott szív, elme, készség az új ismeretek befogadására. Bővítsd az ismereteidet, vizsgáld meg a világról alkotott eddigi elképzeléseid, s ha kell, változz!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító