A reiki képzés kinek, milyen esetekben ajánlható?

A reiki képzés kinek, milyen esetekben ajánlható?

A reiki képzés „sikerességét” illetően magabiztosan kijelenthető, hogy azt bárki képes megtanulni, használni és önmaga javára kamatoztatni a mindennapokban sokszínűen alkalmazva. Azonban az útkeresés életszakaszában, vagy jelen pillanatban jogosan teheted fel azt a kérdést, hogy a reiki tanfolyam elvégzése valóban hasznos lesz-e számodra, illik-e a gondolkodásmódodhoz, életviteledhez?

Talán még bizonytalan vagy a válaszban, vagy szeretnéd megismerni ennek a japán módszernek az alkalmazási területeit, mit várhatsz a módszer gyakorlásától, elkerülve a csalódást.  Ehhez ad támpontokat az alábbi írás. Ha maradnának kétségeid, bátran érdeklődjél személyesen, kapcsolati elérhetőségeimen!

A reiki képzés lehetőségei és megtapasztalható pozitív hatásai

A reiki megtanulásának fő célja, hogy a kezelési technikák elsajátításával, az átadott szemléletmóddal és meditációval képessé váljunk a fizikai és lelki egészség megőrzésére és különböző fizikai és pszichés eredetű problémák hatékony kezelésére. Segít abban bennünket, hogy harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válhassunk a módszer rendszeres gyakorlásán keresztül.

A reiki képzés elvégzése önmagában nem csodapirula. Azonban ha használjuk a tanultakat, jelentős eredményeket érhetünk el. Ehhez nagy segítséget ad részletes szemináriumi jegyzet, a rendszeres gyakorlási és konzultációs lehetőség, valamint a kurzus ismétlésére is lehetőség van.

Már rövid távon pozitív visszajelzéseket kaphatunk a kezelések hatásosságáról, annak elmére és testre gyakorolt pozitív hatásáról. Ez mind önmagunk és mások által könnyen megtapasztalható. Ahogy egyre nagyobb tapasztalatra teszünk szert, úgy leszünk képesek egyre hatékonyabban használni a mindennapokban a reikit. A teljesség igénye nélkül az alábbiakra leszünk képesek egy reiki képzés elvégzését követően:

 • egészség megőrzésére, a teljesítmény fokozására
 • önmagunk és mások energetizálására pl. egy fáradt nap után
 • fájdalmak csillapítására, megszüntetésére
 • lázcsillapításra
 • influenza, vírusos betegségeknél a lefolyási idő drasztikus lecsökkentésére, a tünetek mérséklésére
 • akut problémák, úgy mint égés, vágás, zúzódás, rovarcsípés, izomláz, sportsérülés, stb. hatékony kezelésére
 • hosszabb ideje tartó betegségek kezelésére
 • méregtelenítés folyamatainak támogatására
 • stressz és különféle szorongások oldására
 • hullámzó érzelmi állapotok, zavaró gondolatok lecsendesítésére
 • lelki blokkok, traumák feloldására, rossz szokások megváltoztatására

Hosszabb távon  a reiki kezelés használata és a bővülő tapasztalatok mellett egyre jobban képesek leszünk a reiki filozófiáját, a rendszeres meditációt beleintegrálni a hétköznapokba, mely hatékonyan hozzájárul gondolataink, érzéseink harmonikusabbá válásához, hogy képesek legyünk „más szemüveggel” látni a világot. Blokkjaink elengedése, a pozitív szemléletmódváltás, a rejtett képességeinkre való ráébredés, a személyiségünk fejlődése kísérőjelensége tudatosságunk emelkedésének.

A reiki képzés fentebb említett használati lehetőségeit mindenki képes kiaknázni. Eme japán eredetű módszer használatának az a szépsége, hogy nem kell másokhoz mérnünk magunkat, egyéni ütemben, látásmódunk, tapasztalataink szerint építhetjük be a mindennapok életébe a reikit.

Összefoglalásul: akár csak „otthoni” használatra, önmagunkon, családunkon belül használjuk a reikit, akkor is sokat tehetünk és másokért.

A reiki képzésen tanultak milyen speciális területeken alkalmazhatóak?

A reiki képzés különösen ajánlható masszázs-, manuálterápia -, kiropraktika terapeutáknak. Minden érintéssel kapcsolatos módszernél nagy hasznát vehetjük a reikinek. Ugyanis az energia áramlása automatikusan beindul, miután megérintettük a klienst. A reiki képzést követően életünk végéig birtokoljuk az energia csatornázásának képességét, melyet nem tudunk elfelejteni.

Teljesen mindegy, hogy pl. egy nyugati, olajos aromaterápiás, thai, shiatsu, yumeiho, fizikai sérülést kezelő manuálterápiáról, csontkovácsolásról vagy akár a kozmetikai kezelést követő arcmasszázsról beszélünk, a reiki energia felerősít és hatékonyabbá tesz minden érintéssel dolgozó kezelést. Támogatja a gyorsabb regenerációt, az izmok ellazulását, a fájdalomérzet csökkenését. A meleg energiaérzet és a mélyebb ellazultság fokozza a páciens kényelemérzetét, az energetizálás frissességet, a fizikai és mentális közérzet javulását támogatja.

Természetgyógyászoknak, természetes gyógymódokat előnyben részesítőknek.  A reiki képzés tananyaga, az átadott szemlélet és a különböző kezelés technikák nagyon jól kiegészítik és szélesítik más természetes gyógymódok alkalmazási területeit. A reiki komplementer módszerként kiegészíthet más technikákat is, mellékhatások nélkül. Bár furcsa módon nem szerepel önálló technikaként természetgyógyászati módszerek között, hatékonysága és sokszínű alkalmazhatósága miatt sokan használják. Olyan családokban, háztartásokban, ahol a cél az egészség fenntartása, a minél kevesebb gyógyszer használata, a mellékhatások elkerülése,  szintén javallott, hogy legalább egy reikis legyen.

Orvosoknak, nővéreknek, egészségügyben dolgozóknak. Noha Magyarországon a reiki egészségügyben való hivatásos alkalmazása és ennek jogi lehetősége igencsak gyerekcipőben jár, számos egészségügyben dolgozó adott pozitív visszajelzést a reiki képzésen tanultak hasznosságáról, a szemléletmód szélesítéséről. A reiki alkalmazása jelentősen hozzájárulhatna a lábadozási idő lerövidítéséhez, az emberibb szemléletű orvos-beteg kapcsolathoz és ápoláshoz.

Segítő foglalkozást végzőknek. Igen gyakran nagy lelki, szellemi, fizikális leterheltséggel találkoznak az ezen területen dolgozók. A reiki képzés hozzájárul a stressz leküzdéséhez, a fizikai és mentális megújuláshoz, a mindennapos problémákkal való hatékonyabb megküzdéshez.

Várandós nőknek, kisgyereket nevelőknek. Mivel a reiki teljesen biztonságos, már a várandósság során biztonságosan használható a kezdetektől fogva. Támogatja a magzat fejlődését, a bensőséges anya-gyermek kapcsolat kialakulását. A csecsemőknél hatékonyan használható pl. hasfájáskor, fogzáskor, hamarabb megnyugszik a kisgyerek, a könnyebb elalváshoz is hozzájárul. A rendszeres alkalmazással a kisgyerek vitalitása is nő.

Spirituális útkeresőknek. Különösen ajánlott a reiki képzés azoknak, akik dogmáktól mentes szellemi utat szeretnének járni, szeretnének megtanulni meditálni, olyan technikát szeretnének tanulni, amely sokféleképpen használható, támogatja a tudatosság fejlődését (a rendszeres gyakorlás hatására). A reiki képzés során érdekes információ hangzik el ennek a módszernek a japán kulturális gyökereiről, melynek értékeivel egyszerű azonosulni. Hittől függetlenül bárki számára gyakorolható a reiki.

Ha szeretnél jelentkezni a reiki képzésre, az alábbi űrlap segítségével teheted meg. Részletes tájékoztatót találsz a kurzusokról a reiki tanfolyam menüpontban.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító