7 jele annak, hogy nem vagy leföldelve

7 jele annak hogy nem vagy leföldelve

A magyar nyelv igen beszédes, amikor azt mondja, hogy „nem állsz két lábbal a Földön”. Ezen fogalom alatt leggyakrabban azt értjük, amikor valaki nem képes helyt állni a mindennapokban és a valósággal elvesztette a kapcsolatát. A spiritualitásban úgy is mondják, hogy az illető nincs leföldelve, ami azt jelenti, hogy az alsóbb energiaközpontjai nem működnek harmóniában, mely problémákat okozhat a hétköznapok során. Beszédesek azonban a hétköznapi szituációk, melyek jelei, hogy valami nincs rendben. Azonban a reiki segíthet ennek a kibillent energetikai egyensúly helyreállításában. Rád igaz a lenti hét állítás egyike?

1. Idegen vagyok ebben a világban

A gyökércsakra egyik fő funkciója a biztos támaszpont megteremtése az életben, hogy reális szemüveggel navigálsz az élet tengerében. Azonban, ha nincs meg az egyensúly, akkor könnyen kaphatod magadon azon az érzésen, hogy nem tartozol sehova, léted értelmetlen és jelentéktelen. Például úgy érzed nincs helyed a társadalomban, a családban, nem tudsz beilleszkedni a közösségekbe. Az is beszédes lehet, ha keszekusza elméletekre alapozva éled az életed, nem látva azok realitás tartalmát vagy épp a valóságtól elszakadt víziókat kergetsz, képzeletbeli lelki társad keresed megszállottan. Ez egy erős szignál arra, hogy szükséges lenne visszatalálnod a realitás talajára.

2. Szórakozottság és hatékonyság hiánya a mindennapokban

A földelés hiánya jelentkezhet nagy mértékű szórakozottságban, hogy rendszeresen elfelejtesz fontos dolgokat vagy hogy kinek mit mondtál, mit ígértél meg. A mindennapokban nehéz hatékony lenned, odafigyelni, koncentrálni a dolgokra. Olyasmi érzésed van, hogy értelmetlenek  és szükségtelenek a hétköznapi feladataid, nehezen veszed rá magad a dolgokra, hogy azokat elkezd és be is fejezd, gyakran erőtlennek és fáradtnak érzed magad. A túl gyakori „véletlen” balesetek is jelzik, hogy nagyon nem vagy összeszedett.

3. Nagy fokú érzékenység

Az alsóbb energiaközpontok egyensúlytalanságának szintén lehet jele, ha túl érzékeny vagy a környezeti ingerekre. Nehezen tolerálod a környezeti zajokat, fényeket, idegesít mások beszéde, viselkedése, zavaróan érzed magad mások társaságában. Ez a fajta túlérzékenység olyan mértékig megnehezíti a mindennapos szituációkat, hogy utána azt érzed, hogy csendre, magányra van szükséged, hogy feltöltődj és összeszedd magad.

4. Álmodozás

Ha gyakran kapod magad azon, hogy a tettek helyett naphosszat csak álmodozol, akkor valószínű nem állsz stabil két lábbal a Földön. A jövővel kapcsolatos fantáziák, konkrét tervek és cselekedetek nélküli légbuborékok, melyekből nem válik végül semmi valósággá. Az ilyen irreális dédelgetett álmokon való ábrándozás abban is megakadályoz, hogy kapcsolódj a valóság fontos dolgaihoz.

5. Idegesség és alvási problémák

A gyökércsakrában lévő egyensúly hiánya a megvalósulatlan tettekben érhető jelen a mindennapokban, aminek a következménye a fokozott érzelmi stressz és idegesség. Ha rendszeresen feszült vagy és nem tudsz ebből az állapotból kikapcsolni ez alvási problémákhoz vezet a legtöbb esetben. Az elégtelen mennyiségű és rossz minőségű alvás tovább rontja a közérzetet, még labilisabbá és ez egy tovább fokozódó helyzethez vezethet, amiből nehéz lesz kikerülni….

6. Döntésképtelenség

Ha nem állsz stabilan két lábbal a Földön, akkor a döntések meghozatala is nehézségekbe ütközhet. Ha nem bízol önmagadban, a döntéseid helyességében, akkor nagy valószínűséggel halogatni fogod a szükségszerű választásokat és lamentálni fogsz azok lehetséges kimenetelén. De mennél inkább halasztod a fontos elhatározások meghozatalát, annál több stressz fogja nyomni a vállad.

7. Gyenge emésztés

Közismert fogalom a „belső tűz”, mely jól kifejezi azt, hogy akinek energiahiányosak az alsó energia központjai nemcsak az élet nehézségeivel küzd meg nehezebben, de a fizikai étel megemésztése is okozhat különböző problémákat. Ennek ellentéte a „vasat is megemészti” kifejezés, mely épp az ellentétes, az egészséges állapotot írja le. Ha gyenge emésztésed,  ez jelentkezhet étvágytalanságban is vagy hogy különböző alapanyagokat ételeket nem tudsz teljesen megemészteni és akár gyenge lehet a gyomorsavad. Ha az emésztés nem működik megfelelően, akkor hiába eszel sokat, akkor is túlságosan sovány maradsz mert a szervezet nem megfelelően dolgozza fel azt.

A földelés hiányának kezelése reikivel

Bár látszólag elégséges az alsóbb csakrákat kezelni, csakra kiegyenlítést végezni, ez nincs teljesen így. A reiki kezelés szempontjából mindenképp érdemes több területre is ránézni. Ha a fenti tünetek bármelyikéről panaszkodik a vendéged/partnered, nem hagyhatod figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket, hogy valószínű komplexebb kezelésre van szüksége.

A fej területének hosszabb időn át tartó kezelése esszenciális, melyre érdemes akár 30-45 percet is szánni. A fej energetikai kezelése olyan témákkal van kapcsolatban, mint önmagunkkal való viszony, érzelmek-gondolatok elcsendesítse, a személyiségünk egyensúlya, a stressz szabályozása, alvás minőségére gyakorolt hatás.

Mikao Usui, a reiki megalapítója nem véletlen állítja azt a Nyilvános Tanítás újságcikkben, hogy ha az elme egészséges, a fizikai gyógyulás is hamarabb következik be. Ezért bármilyen bármilyen problémával fordul hozzánk valaki, a fej kezelése a legtöbb esetben a fej kezelése nagyon hatékonyan támogatja az adott tünet javulását.

Természetesen fontos része a kezelésnek az alsóbb energia területek kezelése: a gyökér, a szakrális és a napfonat csakra energetizálása. Ugyanakkor legalább ennyire fontos, a szervi vonatkozás is. Tehát pl. ha a vendégednek az emésztésével vannak gondok, akkor mindenképpen javallott a belső szervek kezelése is megfelelő idő mennyiségben, melyhez támpontot ad az energetikai érzékelés készség.

A földelés energetikai szempontjából a vese kezelése támogathatja a teljes szervezet energia háztartását, mely a talpról is elérhető, mint a vese meridián belépő pontja. A talp energetizálása segíti a földelést, a két lábon járást.

A kezelés sikere szempontjából fontos lehet az energiagyógyászati kezelés megismétlése akár többszöri alkalommal rövid időn belül a kívánt eredmény eléréséig. Azonban, ha valaki az energiakezelések hatására sem képes kimozdulni ebből a nem földelt állapotból és úrrá lenni a pszichoszomatikus panaszain, akkor egyáltalán nem ciki pszichológus vagy más orvos bevonása sem. A legtöbb ember szégyell segítséget kérni és éveket, évtizedeket tölt egy rossz életminőségben, noha ez nem lenne szükséges, ezért a személyes felelősség kérdése is megkerülhetetlen a földeletlenség témakörében.

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító