5 tipp, hogyan fogyj le reikivel!

5 tipp, hogyan fogyj le reikivel

A túlsúly korunk egyik népbetegsége, ezért a fogyás szükségessége számos embert érint hazánkban és világszerte. Az elhízás nem csak esztétikai probléma, hanem számos civilizációs betegséggel hozható kapcsolatba úgy mint: magas vérnyomás, 2-es típusú cukor betegség, vérzsír-szint kóros átrendeződése, koszorúér-betegség, stroke, ízületi gyulladás, alvási apnoé, daganat, máj zsíros elfajulása, epehólyag betegség, fogamzóképességgel és terhességgel kapcsolatos problémák, stb. Érdemes minél hamarabb cselekedni és a tudatos étkezés és sport mellett hatékony segítség lehet a reiki alkalmazása is.

Miként alkalmazhatod a reikit a fogyókúra mindennapjaiban? Íme öt hasznos tanács, amiket magad is alkalmazhatsz használva a reikit.

1. Kezeld reikivel önmagad minden nap

A rendszeres önkezeléssel csökkenthető a stressz faktor, mely gyakran oka a „falási kényszernek”. Nagyon sok embernél ugyanis az evés egy pótcselekvésként jelenik meg, ha valamilyen stressz vagy érzelmi kibillenés történik, melyet egy vigasz falattal, édességgel próbál kompenzálni.

Minél jobban kiegyensúlyozottabb vagy és képes vagy másként levezetni a stresszt és nem evéssel kompenzálni a negatív érzelmi hullámvölgyeket, annál közelebb kerülsz a célodhoz. Ehhez érdemes minden nap a fej különböző területeit reikivel megkezelned. Tapasztalni fogod, ahogy feloldódik benned a stressz és egy békés, kiegyensúlyozott lelkiállapotba kerülsz a reiki kezelés eredményeként.

Természetesen nem csak az elmédet kezelheted a reikivel, hanem a fizikai testet is. A reiki energia ugyanis támogatja a szervezet öngyógyító, méregtelenítő funkcióit is. Például elvégezheted az alábbi gyakorlatokat:

>> Nentatsu-ho (mentális és fizikai méregtelenítés): helyezd a bal tenyered a tanden pontra (köldök alatt 2-3 cm) a jobb kezedet pedig a homlokodra. Fogod érezni, hogy az energia felfele áramlik és kitisztítja a fejed és megkönnyebbülsz. Miután ez megtörtént a jobb tenyered helyezd rá a bal kézfej hátára és folytasd a tanden terület kezelését. A gyakorlatot végezd legalább 30 percen át.

>> Testkezelés túlsúly ellen (Mikao Usui kezelési útmutatója alapján): kezeld reikivel az alábbi területeket: szív, vesék, gyomor, belek + „féltest kezelés” (Hanshin Chiryo)

2. Végezz mentális kezelést, hogy felold a tudati blokkokat

Az elhízás sok esetben egy nem akart gondolati mintára vagy egy olyan rossz szokásra vezethető vissza, amitől nehezen tudsz megszabadulni. A Jikiden Reiki 2. tanfolyam anyagában van egy speciális mentális kezelés technika, amivel célzottan tudsz dolgozni önmagadon, gondolatmintáidon, hiedelmeiden egy szimbólum és egy erős a tudattalant megcélzó erővel feltöltött szó (kotodama) segítségével. Ezt a kezelést szintén végezheted akár napi rendszerességgel, de min. 2-3x a héten a hatékonyság érdekében.

3. Reikizd meg az ételt, amit megeszel

Alapvetően a reikit a test és az elme fejlesztésére fejlesztették ki, de nem zárja ki, hogy számos kreatív módon alkalmazd a reiki energiát, melynek egyik lehetséges módja az ételek energetizálása. Sokan beszámolnak arról, hogy a reikivel feltöltött ételtől könnyebben jóllaknak / nem jelentkezik emésztési probléma az étel fogyasztásakor / jobban esik ugyanaz az étel energetizálva.

Az étel energiával feltöltése nagyon egyszerű: helyezd a tenyered az étel fölé vagy például öleld körül a kezeiddel a levesestányért. Csatornázd az energiát 3-5 percig vagy ameddig úgy érzed szükséges, fogod érezni mikor elég. Majd fogyaszd el az ételt.

Az étel megáldása (energetizálása) ima segítségével bevett gyakorlat a különböző vallásokban, melynek nagy jelentőséget tulajdonítanak és szentnek tartanak. Az étel megreikizése hasonló folyamat, vallásos felhang nélkül.

4. Tölts fel gyógyító reiki energiával a vizedet

A vízkristályok szerkezetét először Masaru Emoto-nak sikerült lefényképeznie, amivel bizonyítottá vált, hogyan változik az, ha különböző gondolatokat közvetítünk a víz fele. E szerint a víz kristályai képesek felvenni különböző rendezetlen és rendezett alakzatokat attól függően, milyen hatás érte őket.

Reikisként természetesen a vizet is feltöltheted gyógyító reiki energiával. Ehhez csak vedd kezedbe a vizes palackot vagy a poharat és kezeld reikivel 3-5-10 percen át, attól függően mekkora a palack. Az így energetizált víz még inkább támogatja a méregtelenítő folyamatokat és az íze lágyabb, selymesebb lesz. Érdemes testsúlytól és aktivitástól függően 3-5 liter tiszta víz fogyasztása minden nap. Az az ideális mennyiség, amikor egész nap átlátszó a vizelet színe.

5. Végezz pozitív megerősítést és szeresd önmagad

A plusz kilók gyakran bástyaként falaznak el a külvilágtól, mely mögött gyakran mindennapi sérelmek, csalódások, önmagad el nem fogadása áll. Önmagunk szeretete (és elfogadása, önmagunknak való megbocsátás) kulcsfontosságú az elhízás lelki okainak megoldásában. Ehhez szükséges megismerni és feloldani a negatív érzelmi mintákat és szintén gyógyítóan hat, ha őszintén képesek vagyunk önmagunkat is szeretni. ”Szeretem önmagam”. Könnyen ki tudnád ejteni ezeket a szavakat?

Magad is végezhetsz ilyen önszuggesztiókat, ha üzensz a tudatalattidnak miközben reikizel. Egy homlok-tarkó fogással önmagad reikizve, érzelmi átéléssel tudsz a tudatalattidnak üzenni pl.:

„Szeretem önmagam.”

„Minden nappal, minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok.”

„Könnyedén elérem az ideális testsúlyom.”

 „Szeretek sportolni.”

„Egészséges ételeket kívánok meg.”

De megfogalmazhatsz bármilyen más tömör és pozitív mondatot, ami úgy érzed segíthet vagy amit nem tudsz most megélni, de hiányzik az életedből. Pl. hogy nőiesnek / férfiasnak látod magad és pl. e miatti szorongásod áll a súlytöbblet mögött.

Természetesen nem elhanyagolható tényező az sem, mennyire vagy fegyelmezett a mozgásban, a diétában, abban hogy új szokásokat vezetsz be az életedbe  a kitűzött cél (fogyás) érdekében és ezt mennyire tudod örömmel megélni és nem kényszerként. Fontos, hogyan gondolsz önmagadra, a folyamatra amiért dolgozol. Kívánom, hogy a reiki legyen egy hatékony segítőd ebben a folyamatban!

TETSZETT A CIKK?

TÉGY MÁR MA A BELSŐ HARMÓNIÁD MEGTEREMTÉSÉÉRT!

Mire vagy kíváncsi?

Keresés

Szerző:

Picture of Szabó Gábor

Szabó Gábor

A jikidenreiki.hu blog írója, terapeuta és tanár. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem és remélem sikerült hasznos tippet adni a reikivel kapcsolatban. Kérdésed van? Fordulj bizalommal hozzám elérhetőségeimen.

gabor@jikidenreiki.hu
+36-70/414-0508

RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD A KÉPRE KATTINTVA!

Tanfolyam időpontok

KÖVESS ENGEM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal is:

Jikiden Reiki így szabadíts fel az elmét borító

TÖLTSD LE AZ INGYENES SEGÍTŐ ANYAGOKAT ÉS AZ AJÁNDÉK MEDITÁCIÓT!

Ez segít Neked megelőzni és kezelni a stressz és a zavaró gondolatok okozta pszichoszomatikus panaszokat. Felismerheted a problémáid gyökerét és ha napi 5-15 percet foglalkozol Önmagaddal, életed olyan pozitív irányba mozdul el, amit eddig elképzelni sem tudtál.

Ajándék ebook a reikiről

Íme egy érthető, a reiki témakörét lépésről-lépésre körüljáró, ugyanakkor sok exkluzív információt is tartalmazó anyag, mely garantáltan átfogó és hiteles hátteret ad erről a japán módszerről. Szerezd be most!

Jikiden Reiki 4 témakör 22 érdekes tény a reikiről borító